na vrh

SMART EXPORT-Kako pametno izvoziti, 24.novembar 2023.

SMART EXPORT

U organizaciji Privredne komore Srbije, EEN mreže, Poslovnog skoka, EURACTIV Srbije i Komore italijansko-srpskih privrednika, i uz podršku partnera kompanije Intesa invest i advokatske kancelarije Ganović i partneri, u petak 24.novembra, u sali PKS-a održana je konferencija SMART EXPORT-Kako pametno izvoziti.

 

Konferenciju su otvorili gospodin Milan Čukić, državni sekretar u Ministarstvu privrede Republike Srbije i gospodin Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Pivredne komore Srbije.

 

Natalija Terzić, viši savetnik u Sektoru za podršku MSP Razvojne agencije Srbije, govorila je o Programima finansijske podršku izvozu.

 

Katarina Momčilović-Matić, viši savetnik u Centru za EU integracije PKS-a i koordinator EEN mreže Srbije, prezentovala je učesnicima kako doći do novih klijenata u inostranstvu putem EEN mreže.

 

O primena alata Međunarodnog trgovinskog centra u implementaciji projekta “Promocija trgovine na istoku“ govorio je Predrag Marković, nacionalni projekt menadžer za Srbiju, ITC.

 

Kako na bolji način upravljati viškom likvidnosti prikazao je Miloš Nikolić, direktor prodaje, Intesa Investa.

 

Na panelu “Kako pametno izvoziti-preduslovi za održiv izvoz”, koji je moderirala Ruža Veljović, direktor korporativnih komunikacija Wireless Media Group, održana je sjajna diskusija gde su učesnici imali priliku da od eksperata iz oblasti finansija, logistike, prava i Uprave carina saznaju korisne informacije o preduslovima za održiv izvoz. Na panelu su  govorili : dr Jelena Vasić, rukovodilac Centra za strateške analize i analitiku Privredne komore Srbije, Ljubomir Jovanović, finansijski ekspert, Finance plus,  prof.dr Milorad Kilibarda, šef odseka za logistiku, Saobraćajni fakultet, Univerzitet u Beogradu, Jasminka Gajić, načelnica odeljenja za TARIS, Uprava carina, Uroš Ganović, advokat i partner, Ganović i partneri.

Prezentacije govornika, kao i snimak konferencije možete pogledati u nastavku: 

1. Izvozni potencijal i profitabilna tržišta za izvoznike iz Srbije_dr Jelena Vasić_PKS

2. Evropska mreza preduzetništva 2022-2025_Katarina Momcilovic Matic

3. Programi podrske izvozu_Natalija Terzic_Razvojna agencija Srbije

4. Procena finansijske spremnosti za izvoz_Ljubomir Jovanovic

5. Kako na bolji nacin upravljati viskom likvidnosti_Milos Nikolic_Intesa Invest

6. Promocija trgovine na istoku_Predrag Markovic-Medjunarodni trgovnski centar


USLUGE
Prijavite se za vesti